Uni.e.s dans la diversité (update)

Ultima zi la München 

În ultima zi a mobilității la Rupprecht-Gymnasium din München, elevii de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj  au participați la diverse activități de evaluare a proiectului. Alături de colegii din Germania, Franța și Belgia, cei trei elevi români au realizat produsele finale ale mobilității. Împărțiți pe grupe, elevii au realizat mai multe blazoane cu tema „Diversitate”, cel mai bun, fiind proclamat blazonul proiectului, în urma unui vot. 

În a doua parte a  zilei, elevii au vizitat expoziția JR: Chronicles la Kunsthalle din München. Implicându-se în acest proiect, elevii  de la Hasdeu și-au dezvolta abilitățile de comunicare în limba franceză, au învățat informații despre istoria, cultura și civilizația germană, au descoperit importanța diversității și, astfel, și-au îmbunătățit abilitățile civice.

4 x diversitate

În cea de-a patra zi a mobilității din Germania, cei trei elevi de la Hasdeu implicați, alături de colegii din Franța, Belgia și țara gazdă, au continuat lucrul pe grupe pe tema diversității, în cadrul unui atelier artistic, și au învățat despre diferențele și asemănările dintre sistemele de învățământ din care provin. De asemenea, tot în această zi, elevii români au participat la ore de franceză, engleză, italiană, germană, latină și muzică în școala gazdă, Rupprecht-Gymnasium din München.

Vizită la Castelul Neuschwanstein 

A treia zi a mobilității în Germania, 9 noiembrie 2022, a fost dedicată activităților practice. Elevii români au învățat despre istoria și cultura germană vizitând Castelul Neuschwanstein, castelul lui Ludovic al II-lea al Bavariei (Le Château de Louis II de Bavière). Participând la această vizită, elevii au avut șansa de a cunoaște mai bine viața acestui rege („pas comme tous les autres”).

În cea de-a doua zi a mobilității la care participă 3 elevi de la HasdEU la la Rupprecht-Gymnasium din München a fost dedicată diversității individuale. Elevii au învățat despre regele Ludovic al II-lea al Bavariei, în cadrul activității „Louis II de Bavière, un roi pas comme les autres” și despre diversitatea școlară în cadrul activității „Presenter son lycée”. Activitățile de învățare au continuat cu  un atelier artistic despre „Diversité”, animat de Miren Uharte Huertas (Spania) și Francesca Assenato (Italia). După-amiaza celi de a doua zile a fost dedicată diversității culturale, elevii participanți la mobilitate vizitând Königsplatz și la Pinakothek der Moderne.

„Uniți în diversitate”, deviza Uniunii Europene, este și numele proiectului Erasmus+ pentru vorbitorii de limba franceză, a cărui primă etapă se desfășoară în Germania, la Rupprecht-Gymnasium din München, în perioada 7-11 noiembrie 2022.
Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj este reprezentat de elevii Crăciun Carmina (a IX-a B), Armaș Marisa (a X-a B) și Suciu Rareș (a XII-a A), coordonați de doamna profesoară Suciu Monica.
Proiectul reunește elevi din elevi din Germania, Franța, România și Belgia. Obiectivul principal vizează conștientizarea valorilor fundamentale ale umanității necesare unei coexistențe armonioase, bazate pe acceptare si respect reciproc. Limba de comunicare a proiectului este limba franceză.
Prima zi a fost dedicată Diversității sociale („Vivre avec un handicap”), Diversității
individuale („Défendre ses valeurs. Le Mémorial de la Rose blanche”) și Diversității europene („Connaître des spécialités régionales”).

Cele mai recente stiri

 • Mobilitate Erasmus+ in octombrie

  Mobilitate Erasmus+ in octombrie

 • Rezultate la bacalureat

  Rezultate la bacalureat

  La sesiunea august 2023 a Examenului de Bacalaureat s-au înscris 34 elevi absolvenți ai Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj. La probele propriu-zise s-au prezentat 31 de elevi, dintre care 23 din absolvenți din anul 2023 și 8 din promoțiile anterioare. Examenul de bacalaureat a fost promovat de 12 elevi, 9 din promoția 2023 și…

 • Absolvenți care ne fac mândri

  Absolvenți care ne fac mândri

  Amalia Bodac, absolventă a Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj, a participat, alături de alți 18 studenți din Europa, la programul „Study of the U.S. Institutes for Student Leaders from Europe” în perioada 20 iunie-26 iulie 2023. Activitățile din cadrul SUSI s-au desfășurat în Washington, D.C., Philadelphia și la Arizona State University (Pheonix, Arizona). Programul „Study of the…

 • Rezultate finale la examenul de bacalaureat

  Rezultate finale la examenul de bacalaureat

  Procentul celor promovați la bacalaureat crește după anunțarea rezultatelor finale. În urma contestaților, încă 8 elevi dintre absolvenții Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj au obținut medie de trecere și au promovat examenul de bacalaureat. Procentul de promovabilitate la Examenul de Bacalaureat, pentru absolvenții din promoția 2023 a ajuns la 81,25%. Felicitări!

 • Rezultate excelente la bac (+ o medie de 10)

  Rezultate excelente la bac (+ o medie de 10)

  Pentru că muncim din greu… Elevii și profesorii Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj muncesc din greu și, din acest motiv, au rezultate bune la examenul de bacalaureat. Aceste rezultate asigură absolvenților noștri accesul la universități de top din România și din străinătate și, mai apoi, cariere confortabile. La Examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2023,…

 • Rezultate excelente la Evaluarea Națională             

  Rezultate excelente la Evaluarea Națională             

  Miercuri, 28 iunie 2023, s-au afișat rezultatele la Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a. Din cei 58 de elevi de la Hasdeu care au participat la acest examen, 55 au promovat. Cea mai mare notă, înainte de contestații, a fost obținută de elevul Bogdan Ivanciu-Stroia din clasa a VIII-a A (9.55).

 • HasdEU la Tinerii dezbat 

  HasdEU la Tinerii dezbat 

  Sâmbătă, 10 iunie 2023, la Timișoara, s-a desfășurat faza județeană a Olimpiadei naționale de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat”. La această competiție, la secțiunea începători, echipa Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj, formată din elevele Carmina Crăciun, Anita Micșa și Ana-Maria Savu, a obtinut premiul al III-lea. Același premiu la obținut și echipa Hasdeului de la…

 • Ceremonie pentru elevii claselor a VIII-a

  Ceremonie pentru elevii claselor a VIII-a

  În data de 8 iunie 2023, la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj s-a desfășurat o scurtă festivitate de celebrare a încheierii cursurilor pentru elevii claselor a VIII-a. Succes, dragi elevi!

 • Erasmus+ Varsovia – Lugoj

  Erasmus+ Varsovia – Lugoj

  Poluni Luni, 22 mai 2023, 10 elevi de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj și-au început mobilitatea Erasmus+ la XXXVIII Liceum Ogólnokształcące im. Stanisława Kostki Potockiego w Zespole Szkół nr. 79 din Varșovia (Polonia). Ziua a început cu prezentarea și vizitarea școlii gazdă și a continuat cu o lecție la care elevii din România au…

 • Proiectul Casa Eco

  Proiectul Casa Eco

  În cadrul Proiectul de educație ecologică „Casa Eco”, elevii claselor a X-a și a IX-a de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj, coordonați de doamna profesor Codruța Jivulescu, au realizat machete care să scoată în evidență importanța utilizării energiilor alternative (energia solară sau eoliană) pentru obținerea proprie a energiei electrice și termice. Acest proiect…

 • Târgul liceelor – 2023

  Târgul liceelor – 2023

  Vineri, 19 mai 2023, elevii Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj au fost prezenți cu un stand minunat la Târgul liceelor, eveniment organizat anual pentru viitori absolvenți ai clasei a VIII-a.

 • Premii la Concursul „Memoria Holocaustului”

  Premii la Concursul „Memoria Holocaustului”

  Joi, 18 mai 2023, s-a desfășurat la Timișoara etapa județeană a Concursului „Memoria Holocaustului”. La acest concurs, la etapa județeană, elevii clasei a XI-a D de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj au obținut mai multe premii. Astfel, Sara Usciuc a obținut premiul I, Patrick Spitzer premiul al II-lea, Alexandra Ichim premiul al III-lea,…