Oaspeți din Italia la Hasdeu (update)

Ultima zi

Miercuri, 16 noiembrie 2022, în ultima zi a mobilității elevilor de la de la Instituto di Istruzione Superiore Vittorio Emanuele II – Ruffini (Genova, Italia) la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj aceștia și-au asumat rolul de profesori și și-au ajutat colegii români la orele de italiană. După amiaza, elevii români și italieni s-au implicat în diverse activități de evaluare a mobilității, discutând despre asemănările și diferențele dintre învățământ romanesc și cel italian și despre aspectele pozitive ale proiectului la care au participat. Ziua s-a încheiat cu un concurs cu premii și cu o fotografie de final.

Timișoara, ti amo

Cei opt elevi de la Instituto di Istruzione Superiore Vittorio Emanuele II – Ruffini (Genova, Italia) și partenerii lor de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj au participat marți, 15 noiembrie 2022, la o excursie la Timișoara. Aici, elevii au vizitat Muzeul Satului, Universitatea de Vest Timișoara, Experimentariumul, Piața Victoriei și Piața Unirii. Excursia desfășurată în orașul de pe Bega le-a oferit elevilor italieni posibilitatea să ia contact cu istoria și cultura specifică Banatului.

Activitățile europene  la HasdEU

După o zi de odihnă, activitățile elevilor de la opt elevi de la Instituto di Istruzione Superiore Vittorio Emanuele II – Ruffini  (Genova, Italia) la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj au continuat luni, 14 noiembrie 2022. Dimineața, elevii italieni au participat la lecții de biologie, TIC, desen și sport. La TIC elevii au învățat să creeze felicitări de Crăciun, iar la desen elevii au desenat ceea ce au simțit în momentul activității. După amiaza, elevii italieni și români au colectat deșeuri pe malul Timișului, iar seara în învățat dansuri tradiționale ucrainene și românești și au participat la un foc de tabără la Centrul de Tineret din Lugoj.

Excursie la Alba Iulia și Hunedoara                                                                          Sâmbătă, 12 noiembrie 2022, cei opt elevi de la Instituto di Istruzione Superiore Vittorio Emanuele II – Ruffini  (Genova, Italia) și partenerii lor de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj au participat la o excursie la Alba Iulia și la castelul Huniazilor din Hunedoara. Elevii italieni și români au avut astfel posibilitatea să descopere istoria Transilvaniei, începând de la epoca romană până la încoronarea regelui Ferdinand și  reginei Maria din 1922.

Vineri, 11.11. 2022, cei 8 elevi de la Instituto di Istruzione Superiore Vittorio Emanuele II – Ruffini  (Genova, Italia) implicați într-o mobilitate Erasmus+ la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” s-au implicat alături de colegii din în diverse activități artistice la Clubul Copiilor din Lugoj. Elevii italieni și români au asistat la o piesă de teatru, au dansat și au cântat, au improvizat, realizând diverse scenete, pe care le-au prezentat colegilor și s-au implicat în realizarea unor jocuri de rol

Și a fost joi…

Joi, 10.11.2022, a fost a patra zi a mobilității elevilor de la Instituto di Istruzione Superiore Vittorio Emanuele II – Ruffini  (Genova, Italia) la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj. În prima parte a acestei zile, elevii italieni, alături de colegii din România, au asista la ore de fizică, franceză, germană, istorie, geografie și engleză. În după-amiaza zilei de joi, elevii italieni și români au realizat un proiect pentru a comemora victimele din timpul „Nopții de Cristal” (9-10 noiembrie 1938), eveniment petrecut acum 84 de ani. Deoarece în timpul acestui eveniment naziștii au incendiat câteva zeci de sinagogi în orașele din Germania, elevii implicați în proiect au creat replici din carton care să amintească de evenimentul menționat. Cu produsele finale realizate, elevii au realizat o expoziție pe holul liceului. Exponatele au fost luminate pentru a atrage atenția privitorilor.

Miercuri, 9 noiembrie 2022, cei 8 elevi de la Instituto di Istruzione Superiore Vittorio Emanuele II – Ruffini  (Genova, Italia) care participă la o mobilitate Erasmus+ la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj s-au implicat într-o competiție de dezbateri alături de colegii lor din România. După 6 meciuri puternice, desfășurate conform regulilor World Schools Debate, competiția de dezbateri a fost câștigată de echipa formată din Cristina Buștean, Arianna De Marini și Vlad Curtuiuș. Seara, elevii implicați în mobilitate au susținut echipa de volei a Lugojului la meciul desfășurat în Sala Sporturilor „Kurt Ghermănescu”.

Marți, 8 noiembrie 2022, cei opt elevi din Italia aflați în vizită la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj au învățat despre dezbateri, au vizitat primăria din Lugoj și expoziția de pictură a domnului profesor Nopcea Silviu și au participat la un atelier de film. După prânz, elevii italieni, împreună cu elevii de la HasdEu, au participat la o vânătoare de comori culturale prin Lugoj. Cele mai bune echipe au fost premiate cu diplome și ciocolată.

         

Începând de luni, 7 noiembrie 2022, 8 elevi de la Instituto di Istruzione Superiore Vittorio Emanuele II – Ruffini  din Genova, Italia participă la o mobilitate Erasmus+ la  Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj. În prima parte a zilei, oaspeții din Italia au participat la exerciții de intercunoștere alături de colegii lor români, au învățat câteva cuvinte în limba română și au descoperit istoria Lugojului și a Liceului Iulia Hasdeu. După amiaza, elevii italieni au vizitat Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă din Lugoj și câteva din cele mai vechi clădiri din oraș. Ziua s-a încheiat cu câteva jocuri în echipă.

Cele mai recente stiri

 • Mobilitate Erasmus+ in octombrie

  Mobilitate Erasmus+ in octombrie

 • Rezultate la bacalureat

  Rezultate la bacalureat

  La sesiunea august 2023 a Examenului de Bacalaureat s-au înscris 34 elevi absolvenți ai Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj. La probele propriu-zise s-au prezentat 31 de elevi, dintre care 23 din absolvenți din anul 2023 și 8 din promoțiile anterioare. Examenul de bacalaureat a fost promovat de 12 elevi, 9 din promoția 2023 și…

 • Absolvenți care ne fac mândri

  Absolvenți care ne fac mândri

  Amalia Bodac, absolventă a Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj, a participat, alături de alți 18 studenți din Europa, la programul „Study of the U.S. Institutes for Student Leaders from Europe” în perioada 20 iunie-26 iulie 2023. Activitățile din cadrul SUSI s-au desfășurat în Washington, D.C., Philadelphia și la Arizona State University (Pheonix, Arizona). Programul „Study of the…

 • Rezultate finale la examenul de bacalaureat

  Rezultate finale la examenul de bacalaureat

  Procentul celor promovați la bacalaureat crește după anunțarea rezultatelor finale. În urma contestaților, încă 8 elevi dintre absolvenții Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj au obținut medie de trecere și au promovat examenul de bacalaureat. Procentul de promovabilitate la Examenul de Bacalaureat, pentru absolvenții din promoția 2023 a ajuns la 81,25%. Felicitări!

 • Rezultate excelente la bac (+ o medie de 10)

  Rezultate excelente la bac (+ o medie de 10)

  Pentru că muncim din greu… Elevii și profesorii Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj muncesc din greu și, din acest motiv, au rezultate bune la examenul de bacalaureat. Aceste rezultate asigură absolvenților noștri accesul la universități de top din România și din străinătate și, mai apoi, cariere confortabile. La Examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2023,…

 • Rezultate excelente la Evaluarea Națională             

  Rezultate excelente la Evaluarea Națională             

  Miercuri, 28 iunie 2023, s-au afișat rezultatele la Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a. Din cei 58 de elevi de la Hasdeu care au participat la acest examen, 55 au promovat. Cea mai mare notă, înainte de contestații, a fost obținută de elevul Bogdan Ivanciu-Stroia din clasa a VIII-a A (9.55).

 • HasdEU la Tinerii dezbat 

  HasdEU la Tinerii dezbat 

  Sâmbătă, 10 iunie 2023, la Timișoara, s-a desfășurat faza județeană a Olimpiadei naționale de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat”. La această competiție, la secțiunea începători, echipa Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj, formată din elevele Carmina Crăciun, Anita Micșa și Ana-Maria Savu, a obtinut premiul al III-lea. Același premiu la obținut și echipa Hasdeului de la…

 • Ceremonie pentru elevii claselor a VIII-a

  Ceremonie pentru elevii claselor a VIII-a

  În data de 8 iunie 2023, la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj s-a desfășurat o scurtă festivitate de celebrare a încheierii cursurilor pentru elevii claselor a VIII-a. Succes, dragi elevi!

 • Erasmus+ Varsovia – Lugoj

  Erasmus+ Varsovia – Lugoj

  Poluni Luni, 22 mai 2023, 10 elevi de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj și-au început mobilitatea Erasmus+ la XXXVIII Liceum Ogólnokształcące im. Stanisława Kostki Potockiego w Zespole Szkół nr. 79 din Varșovia (Polonia). Ziua a început cu prezentarea și vizitarea școlii gazdă și a continuat cu o lecție la care elevii din România au…

 • Proiectul Casa Eco

  Proiectul Casa Eco

  În cadrul Proiectul de educație ecologică „Casa Eco”, elevii claselor a X-a și a IX-a de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj, coordonați de doamna profesor Codruța Jivulescu, au realizat machete care să scoată în evidență importanța utilizării energiilor alternative (energia solară sau eoliană) pentru obținerea proprie a energiei electrice și termice. Acest proiect…

 • Târgul liceelor – 2023

  Târgul liceelor – 2023

  Vineri, 19 mai 2023, elevii Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj au fost prezenți cu un stand minunat la Târgul liceelor, eveniment organizat anual pentru viitori absolvenți ai clasei a VIII-a.

 • Premii la Concursul „Memoria Holocaustului”

  Premii la Concursul „Memoria Holocaustului”

  Joi, 18 mai 2023, s-a desfășurat la Timișoara etapa județeană a Concursului „Memoria Holocaustului”. La acest concurs, la etapa județeană, elevii clasei a XI-a D de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj au obținut mai multe premii. Astfel, Sara Usciuc a obținut premiul I, Patrick Spitzer premiul al II-lea, Alexandra Ichim premiul al III-lea,…