Oaspeti din Franta (update)

Ultima zi

Vineri, 14 octombrie 2022, a fost ultima zi a mobilității elevilor EPL de l’Oise (Airion, Oise, Franța) la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj. Deși, de dimineață, elevii francezi s-au alăturat elevilor de la HasdEU, participând la orele de educație plastică, educație fizică și limba franceză, ultima zi a mobilității a fost ziua bilanțului. Elevii francezi și români au discutat despre rezultatele aceste mobilități și au realizat produsele finale ale activității. Ziua s-a încheiat cu diverse jocuri și activități sportive.

Joi, 13 octombrie 2022, elevii din Franța aflați in vizită la Liceul Teoretic “Iulia Hasdeu” Lugoj, împreună cu colegii lor români s-au aventurat pe Cheile Nerei, dorind să cunoască în  amănunt natura României. Soarele și peisajul fantastic au făcut ca această zi să fie una de neuitat.

Călătorie prin cultura evreiască a Banatului

Elevii Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj s-au implicat în lunile septembrie și octombrie 2022 în diverse activități extrașcolare diverse pentru a învăța despre cultura iudaică din vestul României, Elevii claselor a XI-a au realizat postere și afișe cu tema „Călătorie prin cultura evreiască a Banatului” și au realizat o expoziție pe holul liceului.

Produsele realizate de elevi au prezentat cele mai frumoase sinagogi din zona în care trăiesc. Vineri, în 7 octombrie 2022, elevii de la Hasdeu, împreună cu colegii lor spanioli de la IES Frederica Montseny (din Burjassot, Valencia) au vizitat la Sinagoga din Lugoj, unde, președintele Comunității Evreiești  din Lugoj, domnul Ivan Bloch le-a vorbit participanților despre istoria, tradițiile și cultura evreilor lugojeni. Miercuri, 12 octombrie 2022, elevii HasdEU, împreună cu elevii de la EPL de l’Oise (Airion, Oise, Franța), aflați într-o mobilitate Erasmus+ la Lugoj, au vizitat Sinagoga din Cetate din Timișoara, unde tinerii din cele două țări s-au întâlnit și au discutat cu doamna Luciana Friedmann, președinta Comunității Evreiești din Timișoara. Proiectul “Călătorie prin cultura evreiască a Banatului” a fost posibil în urma unei finanțări de la The Olga Lengyel Institute (TOLI).

Vizită la Timișoara                                     

Miercuri, 12 octombrie 2022, elevii de la EPL de l’Oise (Airion, Oise, Franța), împreună cu elevii Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj, au participat la o excursie în timpul căreia au vizitat barajul de la Coștei, Parcul Dendrologic de la Bazoș, Universitatea de Științe Agricole “Regele Mihai” și au învățat deapre diverse obiective culturale și istorice din Timișoara. La întoarcere din excursie, elevii din Franța au participat la o demonstrație de dansuri bănățene susținută de elevii de la HasdEU.

Învățând împreună

Elevii de la EPL de l’Oise (Airion, Oise, Franța) aflați în vizită la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj și-au petrecut dimineața celei de a doua zi a mobilității participând la diverse ore împreună cu elevii români (geografie, fizică, biologie, limba engleză și chimie) și realizând activități practice, pe râul Timiș, împreună cu experții stației hidrologice, precum și activități de descoperire a vegetației specifice Banatului.

În după amiaza zilei de marți, 11 octombrie, acivitățile la care au participat elevii din Franța și România au avut caracter cultura. Elevii ucrainieni de la Hasdeu le-au prezentat câteva dansuri ucrainiene, iar mai apoi, în curtea liceului, s-a încins o horă. Mai apoi, mai mulți elevi talentați ai liceului lugojean le-au prezentat colegilor din Franța o piesă de teatru. Ziua s-a încheiat cu o vânătoare de comori culturale și arhitectonice prin Lugoj.

Între 10 și 14 octombrie 2022, 15 elevi și patru profesori de la EPL de l’Oise (Airion, Oise, France) se află într-o mobilitate Erasmus la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj. În prima zi a acestei mobilități, elevii francezi au vizitat școala gazdă, au învățat câteva cuvinte în limba română și au participat la ore de istorie, engleză și geografie, alături de elevii de la HasdEU. În după amiaza acestei prime zile, elevii francezi și români au vizitat Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă din Lugoj și cele mai importante obiective istorice din oraș, ghidați de muzeograful Oliviu Gaidoș. Activitățile de învățarea din cadrul acestei mobilități au caracter practic și contribuie la dezvoltarea competențelor de comunicare în limba engleză și franceză a participanților.

Cele mai recente stiri

 • Mobilitate Erasmus+ in octombrie

  Mobilitate Erasmus+ in octombrie

 • Rezultate la bacalureat

  Rezultate la bacalureat

  La sesiunea august 2023 a Examenului de Bacalaureat s-au înscris 34 elevi absolvenți ai Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj. La probele propriu-zise s-au prezentat 31 de elevi, dintre care 23 din absolvenți din anul 2023 și 8 din promoțiile anterioare. Examenul de bacalaureat a fost promovat de 12 elevi, 9 din promoția 2023 și…

 • Absolvenți care ne fac mândri

  Absolvenți care ne fac mândri

  Amalia Bodac, absolventă a Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj, a participat, alături de alți 18 studenți din Europa, la programul „Study of the U.S. Institutes for Student Leaders from Europe” în perioada 20 iunie-26 iulie 2023. Activitățile din cadrul SUSI s-au desfășurat în Washington, D.C., Philadelphia și la Arizona State University (Pheonix, Arizona). Programul „Study of the…

 • Rezultate finale la examenul de bacalaureat

  Rezultate finale la examenul de bacalaureat

  Procentul celor promovați la bacalaureat crește după anunțarea rezultatelor finale. În urma contestaților, încă 8 elevi dintre absolvenții Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj au obținut medie de trecere și au promovat examenul de bacalaureat. Procentul de promovabilitate la Examenul de Bacalaureat, pentru absolvenții din promoția 2023 a ajuns la 81,25%. Felicitări!

 • Rezultate excelente la bac (+ o medie de 10)

  Rezultate excelente la bac (+ o medie de 10)

  Pentru că muncim din greu… Elevii și profesorii Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj muncesc din greu și, din acest motiv, au rezultate bune la examenul de bacalaureat. Aceste rezultate asigură absolvenților noștri accesul la universități de top din România și din străinătate și, mai apoi, cariere confortabile. La Examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2023,…

 • Rezultate excelente la Evaluarea Națională             

  Rezultate excelente la Evaluarea Națională             

  Miercuri, 28 iunie 2023, s-au afișat rezultatele la Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a. Din cei 58 de elevi de la Hasdeu care au participat la acest examen, 55 au promovat. Cea mai mare notă, înainte de contestații, a fost obținută de elevul Bogdan Ivanciu-Stroia din clasa a VIII-a A (9.55).

 • HasdEU la Tinerii dezbat 

  HasdEU la Tinerii dezbat 

  Sâmbătă, 10 iunie 2023, la Timișoara, s-a desfășurat faza județeană a Olimpiadei naționale de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat”. La această competiție, la secțiunea începători, echipa Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj, formată din elevele Carmina Crăciun, Anita Micșa și Ana-Maria Savu, a obtinut premiul al III-lea. Același premiu la obținut și echipa Hasdeului de la…

 • Ceremonie pentru elevii claselor a VIII-a

  Ceremonie pentru elevii claselor a VIII-a

  În data de 8 iunie 2023, la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj s-a desfășurat o scurtă festivitate de celebrare a încheierii cursurilor pentru elevii claselor a VIII-a. Succes, dragi elevi!

 • Erasmus+ Varsovia – Lugoj

  Erasmus+ Varsovia – Lugoj

  Poluni Luni, 22 mai 2023, 10 elevi de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj și-au început mobilitatea Erasmus+ la XXXVIII Liceum Ogólnokształcące im. Stanisława Kostki Potockiego w Zespole Szkół nr. 79 din Varșovia (Polonia). Ziua a început cu prezentarea și vizitarea școlii gazdă și a continuat cu o lecție la care elevii din România au…

 • Proiectul Casa Eco

  Proiectul Casa Eco

  În cadrul Proiectul de educație ecologică „Casa Eco”, elevii claselor a X-a și a IX-a de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj, coordonați de doamna profesor Codruța Jivulescu, au realizat machete care să scoată în evidență importanța utilizării energiilor alternative (energia solară sau eoliană) pentru obținerea proprie a energiei electrice și termice. Acest proiect…

 • Târgul liceelor – 2023

  Târgul liceelor – 2023

  Vineri, 19 mai 2023, elevii Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj au fost prezenți cu un stand minunat la Târgul liceelor, eveniment organizat anual pentru viitori absolvenți ai clasei a VIII-a.

 • Premii la Concursul „Memoria Holocaustului”

  Premii la Concursul „Memoria Holocaustului”

  Joi, 18 mai 2023, s-a desfășurat la Timișoara etapa județeană a Concursului „Memoria Holocaustului”. La acest concurs, la etapa județeană, elevii clasei a XI-a D de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj au obținut mai multe premii. Astfel, Sara Usciuc a obținut premiul I, Patrick Spitzer premiul al II-lea, Alexandra Ichim premiul al III-lea,…