O nouă aventură Erasmus+

Zece elevi de la liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj și-au început luni, 27 martie 2023, aventura Erasmus+ la Sevilia (Spania). Ziua a început cu primirea elevilor români la școala gazdă, IES Punta del Verde din Sevilia. Elevii români implicați în această mobilitate au fost întâmpinați de conducerea școlii gazdă și de elevii și profesorii spanioli implicați în proiect. Elevii spanioli le-au prezentat elevilor români școala în care învață. De asemenea, elevii români s-au prezentat și au prezentat școala din care provin. Cu ajutorul elevilor spanioli, elevii români au învățat câteva cuvinte în limba spaniolă. În a doua parte a zilei, elevii români și spanioli, s-au implicat în activități care să-i ajute să se cunoască mai bine. Activitățile s-au desfășurat în limba engleză și au fost coordonate de profesorii de la școala gazdă.

Gymkhana în Sevilia

În a doua zi a mobilității Erasmus+ la IES Punta del Verde din Sevilia, marți, 28 martie 2023, elevii de la HasdEU au învățat istoria spaniolă participând la o Gymkhana în centru orașului. Elevii români, ghidați de profesorii și elevii de la școala parteneră din Spania au vizitat cele mai vechi și frumoase clădiri din centrul Seviliei și au învățat în mod direct despre cultura și civilizația Peninsulei Iberice. 

Learning about diversity

Miercuri, 29 martie 2023, în a treia zi a mobilității Erasmus+ la IES Punta del Verde din Sevilia, elevii de la HasdEU au participat la o oră de engleză, unde au învățat despre diversitate și și-au îmbunătățit abilitățile de comunicare în limba engleză. După aceea a urmat o activitate de educație artistică, în cadrul căreia, elevii români și spanioli, lucrând în echipe mixte, au creat diverse obiecte din hârtie. Implicându-se în această activitate, elevii de la Hasdeu, și-au dezvoltat competențele de lucru în echipă.

În cea de-a doua parte a zilei, elevi români și spanioli vor vizita Museo de Bellas Artes din Sevilia și vor fi ghidați de profesori de la școala gazdă. Participând la această activitate elevii, vor afla informații despre istoria, cultura și civilizația Spaniei. Elevii vor descoperi diversitatea artistică și diversele surse de inspirație ale artiștilor moderni. Elevii vor înțelege importanța diversității artistice și își vor îmbunătăți abilitățile civice.

La marginea Europei

Joi, 30 martie 2023, cei 10 elevi de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj aflați într-o mobilitate Erasmus+ la IES Punta del Verde din Sevilia au vizitat orașul Cádiz. Împreună cu colegii din Spania, elevii români au vizitat cele mai reprezentative obiective culturale și arhitectonice din acest vechi oraș și s-au bucurat de briza Oceanului Atlantic. În cursul acestei vizite, profesorii și elevii din Spania au prezentat elevilor români, în limba engleză, informații despre istoria, cultura și civilizația Spaniei, pentru ai ajuta să înțeleagă importanța respectării patrimoniului cultural.

Bittersweet day

Vineri, 31 martie 2023, a fost ultima zi a mobilității Erasmus+ la IES Punta del Verde din Sevilia pentru cei 10 elevi de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj.

Ziua a început cu o lecție de flamenco și cu o vizită într-un din cele mai mari parcuri din Sevilia. Dar, ca de obicei, ultima zi a fost dedicată unor activități de evaluare, în timpul cărora elevii români și spanioli au discutat și și-au împărtășit experiențele acestei mobilități. După ce au lucrat împreună și au realizat produsele finale, elevii și profesorii români și spanioli, și-au luat la revedere, într-o festivitate specială (bineînțeles, cu tristețea specifică oricărei despărțiri).

Cele mai recente stiri

 • Mobilitate Erasmus+ in octombrie

  Mobilitate Erasmus+ in octombrie

 • Rezultate la bacalureat

  Rezultate la bacalureat

  La sesiunea august 2023 a Examenului de Bacalaureat s-au înscris 34 elevi absolvenți ai Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj. La probele propriu-zise s-au prezentat 31 de elevi, dintre care 23 din absolvenți din anul 2023 și 8 din promoțiile anterioare. Examenul de bacalaureat a fost promovat de 12 elevi, 9 din promoția 2023 și…

 • Absolvenți care ne fac mândri

  Absolvenți care ne fac mândri

  Amalia Bodac, absolventă a Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj, a participat, alături de alți 18 studenți din Europa, la programul „Study of the U.S. Institutes for Student Leaders from Europe” în perioada 20 iunie-26 iulie 2023. Activitățile din cadrul SUSI s-au desfășurat în Washington, D.C., Philadelphia și la Arizona State University (Pheonix, Arizona). Programul „Study of the…

 • Rezultate finale la examenul de bacalaureat

  Rezultate finale la examenul de bacalaureat

  Procentul celor promovați la bacalaureat crește după anunțarea rezultatelor finale. În urma contestaților, încă 8 elevi dintre absolvenții Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj au obținut medie de trecere și au promovat examenul de bacalaureat. Procentul de promovabilitate la Examenul de Bacalaureat, pentru absolvenții din promoția 2023 a ajuns la 81,25%. Felicitări!

 • Rezultate excelente la bac (+ o medie de 10)

  Rezultate excelente la bac (+ o medie de 10)

  Pentru că muncim din greu… Elevii și profesorii Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj muncesc din greu și, din acest motiv, au rezultate bune la examenul de bacalaureat. Aceste rezultate asigură absolvenților noștri accesul la universități de top din România și din străinătate și, mai apoi, cariere confortabile. La Examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2023,…

 • Rezultate excelente la Evaluarea Națională             

  Rezultate excelente la Evaluarea Națională             

  Miercuri, 28 iunie 2023, s-au afișat rezultatele la Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a. Din cei 58 de elevi de la Hasdeu care au participat la acest examen, 55 au promovat. Cea mai mare notă, înainte de contestații, a fost obținută de elevul Bogdan Ivanciu-Stroia din clasa a VIII-a A (9.55).

 • HasdEU la Tinerii dezbat 

  HasdEU la Tinerii dezbat 

  Sâmbătă, 10 iunie 2023, la Timișoara, s-a desfășurat faza județeană a Olimpiadei naționale de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat”. La această competiție, la secțiunea începători, echipa Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj, formată din elevele Carmina Crăciun, Anita Micșa și Ana-Maria Savu, a obtinut premiul al III-lea. Același premiu la obținut și echipa Hasdeului de la…

 • Ceremonie pentru elevii claselor a VIII-a

  Ceremonie pentru elevii claselor a VIII-a

  În data de 8 iunie 2023, la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj s-a desfășurat o scurtă festivitate de celebrare a încheierii cursurilor pentru elevii claselor a VIII-a. Succes, dragi elevi!

 • Erasmus+ Varsovia – Lugoj

  Erasmus+ Varsovia – Lugoj

  Poluni Luni, 22 mai 2023, 10 elevi de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj și-au început mobilitatea Erasmus+ la XXXVIII Liceum Ogólnokształcące im. Stanisława Kostki Potockiego w Zespole Szkół nr. 79 din Varșovia (Polonia). Ziua a început cu prezentarea și vizitarea școlii gazdă și a continuat cu o lecție la care elevii din România au…

 • Proiectul Casa Eco

  Proiectul Casa Eco

  În cadrul Proiectul de educație ecologică „Casa Eco”, elevii claselor a X-a și a IX-a de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj, coordonați de doamna profesor Codruța Jivulescu, au realizat machete care să scoată în evidență importanța utilizării energiilor alternative (energia solară sau eoliană) pentru obținerea proprie a energiei electrice și termice. Acest proiect…

 • Târgul liceelor – 2023

  Târgul liceelor – 2023

  Vineri, 19 mai 2023, elevii Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj au fost prezenți cu un stand minunat la Târgul liceelor, eveniment organizat anual pentru viitori absolvenți ai clasei a VIII-a.

 • Premii la Concursul „Memoria Holocaustului”

  Premii la Concursul „Memoria Holocaustului”

  Joi, 18 mai 2023, s-a desfășurat la Timișoara etapa județeană a Concursului „Memoria Holocaustului”. La acest concurs, la etapa județeană, elevii clasei a XI-a D de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj au obținut mai multe premii. Astfel, Sara Usciuc a obținut premiul I, Patrick Spitzer premiul al II-lea, Alexandra Ichim premiul al III-lea,…