CNIH

650854h1 744705h2 943859h5
Romanian English French German Hungarian Irish Italian Ukrainian
Sâmbătă, 03 Aprilie 2021 13:18

Premii pentru elevii de la Hasdeu la Simpozionul Apa - esența vieții (AquaSensTim)

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Facultatea de Chimie Industrialǎ şi Ingineria Mediului din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara a organizat luni, 22 martie 2021, Simpozionul on-line Apa – esența vieții (AquaSensTim), pentru a celebra Ziua Mondială a Apei. În cadrul simpozionului, elevi, studenți și cadre didactice din întreaga țară au fprezentat lucrări ce au abordat teme legate de calitatea apei, poluarea resurselor de apă, gestionarea alimentării cu apă, tehnologii moderne de tratare și epurare a apei, apa și sănătatea,gestionarea bazinelor hidrografice, managementul și conservarea apelor subterane, știința apei, apa și energia, dar și prezența apei în cultură și artă.
La acest simpozion au participat și numeroși elevi de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” care, prin calitatea lucrărilor prezentate au obținut numeroase premii. La Secțiunea Gimnaziu, Mario Adrian Gherga, din clasa a VII-a, coordonat de doamna profesor Manuela Lupulescu, a obținut locul I cu lucrarea „Apa în spațiu”, iar Bogdan Ivanciu-Stroia, din clasa a VI-a, coordonat de doamna profesor Gabriela Stroia-Ivanciu a obținut locul III cu lucrarea „Apa, un element vital”.
La Secțiunea Liceu, Tematica I (Știința și tehnica de a prețui apa) elevul Ionuț Mașniță, coordonat de doamna profesor Ana Bârlea, a obținut o mențiune. La Secțiunea Liceu, Tematica II (Cultura și arta de a prețui apa. Apa în artă și cultură) elevele Dariana Dumitrescu, coordonată de doamna profesor Letiția Fedorca, și Bianca Baranai și Daiana Costinaș coordonate de doamna profesor Ana Bârlea, au obținut locul II. Elevii Alexandru Florea, Florin Munteanu, Cristian Erdei, Alexandra Chițan, coordonați de doamna profesor Ana Bârlea, și elevii Ionuț Rareș Cărăbaș și Mario Stanciu, coordonați de doamna profesor Letiția Fedorca, au obținut câte o mențiune.

Citit 141 ori
Sunteți aici: Home Stiri Premii pentru elevii de la Hasdeu la Simpozionul Apa - esența vieții (AquaSensTim)