CNIH

650854h1 744705h2 943859h5
Romanian English French German Hungarian Irish Italian Ukrainian
Luni, 25 Noiembrie 2019 02:00

Elevii de la Hasdeu câștigători la Concursul național EUROSCOLA

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elevii Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj au participat la ediția 2019-2020 a concursului „Euroscola” - #EuroscolaRO2019. Concursul Euroscola este organizat de Biroul de Legătură al Parlamentului European în România (BLPE), în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale (MEN). Ediția 2019-2020 a concursului „Euroscola” s-a desfășurat sub titlul generic „Eucația schimbă vieți”. În cadrul acestui concurs, elevii de la Hasdeu au implementat un proiect de informare și conștientizare a publicului larg cu privire la rolul educației pe care l-au numit HasEduCația te face MARE. 

În urma anuțării rezultatelor, echipa Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj s-a regăsit printre câștigătorii concursului și va participa, în 26 martie 2020, la Ziua Euroscola organizată la sediul Parlamentului European de la Strasbourg.
Evenimentul Ziua Euroscola este organizat la Strasbourg de mai multe ori pe an. Fiecare eveniment reunește peste 500 de elevi din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, oferindu-le ocazia, pe parcursul unei zile, de a afla cum funcționează Parlamentul European, de a se cunoaște între ei, de a-și împărtăși viziunile și așteptările. Elevii participanții la Ziua Euroscola sunt împărțiți în grupuri multilingve. Pentru o zi, ei devin membri ai Parlamentului European. În această calitate ei discută în comisii, formulează propuneri legislative, dezbat propunerile în plen, adresează întrebări, fac comentarii și adoptă sau resping propunerile legislative, însă într-o altă limbă decât limba maternă. La sfârșitul zilei, fiecare participant va primi un certificat de participare semnat de Președintele Parlamentului European. Parlamentul European pune la dispoziție o subvenție pentru acoperirea costurilor călătoriei la Strasbourg.

Citit 279 ori
Sunteți aici: Home Stiri Elevii de la Hasdeu câștigători la Concursul național EUROSCOLA