CNIH

650854h1 744705h2 943859h5
Romanian English French German Hungarian Irish Italian Ukrainian
Marți, 05 Noiembrie 2019 02:00

HasdEU ALTFEL

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În luna noiembrie 2019, la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj, se desfășoară programul HasdEU ALTFEL, care are scopul de a celebra împlinirea a 150 de ani de la nașterea Iuliei Hasdeu (14 noiembrie 1869 – 14 noiembrie 2019). Programul a debutat vineri, 1 noiembrie cu mai multe activități. 

Astfel, în Sala Festivă a liceului, a avut loc activitatea „Toussaint vs. Haloween”. La ea au participat elevii din clasa a X-a A, de la Liceul Tehnologic „Valeriu Branişte” Lugoj, și elevi din clasa a XI-a D, de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj, coordonați de doamnele profesor Suciu Monica și Voichescu Raluca. În cadrul acestei ativități, s-au desfășurat dezbateri cu privire la anumite aspecte ale culturii franceze și americane și au avut loc mai multe concursuri online.
În paralel, în incinta școlii, s-a desfășurat proiectul „Filmul documentar în școală cu One World”. One World România este o asociație nonprofit din București care promovează filmul documentar, iar programul acesteia, One World România în Școală, promovează filmul documentar în rândul elevilor din România. Elevii implicați în această activitate au dezbătut conținutul filmelor vizionate (Obon / Japonia și A goat for a vote / Kenya) și au realizat materiale cu scop educational: afișe, filmulețe. One World România a fost reprezentată de doamna la această activitate de doamna Oana Ghera. Programul HasdEU ALTFEL se va încheia cu publicarea numărului 31 al revistei Iulia, număr dedicat Iuliei Hasdeu.

Citit 390 ori
Sunteți aici: Home Stiri HasdEU ALTFEL