CNIH

650854h1 744705h2 943859h5
Romanian English French German Hungarian Irish Italian Ukrainian
Marți, 15 Octombrie 2019 03:00

HasEduCația te face MARE Zile pline

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru participarea la Concursul Național Euroscola – 2019 - #EuroscolaRO2019, concurs organizat de Biroul de Legătură al Parlamentului European în România, elevii de la Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj au conceput o campanie de promovare a rolului educației cu titlul HasEduCația te face MARE.

Echipa de implementare a proiectului a ales să realizeze această campanie în jurul personalității Iuliei Hasdeu, de la a cărei naștere se împlinesc 150 de ani, folosindu-se de metoda Story telling. Viața Iuliei Hasdeu a fost transformată într-o poveste care este prezentată elevilor din grupul țintă, adică eleviilor din clasele a VII-a și a VIII-a din școlile gimnaziale din Lugoj și din satele din vecinătate.
În 14 octombrie 2019, elevii din echipa de implementare a proiectului a prezentat povestea Iuliei Hasdeu și a discutat despre importanța educației cu elevii din clasele a VII-a și a VIII-a de la Școala de Muzică „Filaret Barbu”. La sfârșitul activităților, auditoriul a completat un chestionar online referitor la impactul campaniei și la importanța educației.
În paralel, pentru a atrage atenția asupra importanței educației și adulților, echipa proiectului a hotărât să folosească și metoda expoziția vie (living exhibition). Expoziția vie este o metodă dinamică ce poate fi folosită atunci când se inteționează încurajarea de atitudini pozitive în comunitate și/sau schimbări de comportamente. Astfel, sâmbătă 12 octombrie 2019, am transformat spațiul din fața Bibliotecii Municipale din Lugoj, din fața Muzeului de Istorie din Lugoj și din fața Universității Europeane Drăgan în „galerii”, interacționând cu „vizitatorii” și transmițându-le un mesaj putenic despre importanța educației, pornind tot de la povestea Iuliei Hasdeu.

Citit 403 ori
Sunteți aici: Home Stiri HasEduCația te face MARE Zile pline