CNIH

650854h1 744705h2 943859h5
Romanian English French German Hungarian Irish Italian Ukrainian
Luni, 05 August 2019 03:00

Concursul național EUROSCOLA - ediția a XII-a (2019-2020)

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Liceul Teoretic Iulia Hasdeu Lugoj își anunță intenția de a participa la concursul național Euroscola – ediția 2019 - #EuroscolaRO2019. Concursul Euroscola este organizat de Biroul de Legătură al Parlamentului European în România (BLPE), în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale (MEN). Ediția 2019-2020 a concursului „Euroscola” se desfășoară sub titlul generic „Eucația schimbă vieți”. În cadrul concursului elevii sunt invitați: (1) să identifice personalități care au reușit să aibă un parcurs demn și frumos în viață prin educație și să scoată în evidență rolul educației la funcționarea normală și la bunăstarea comunității; (2) să conceapă și să implementeze un proiect de campanie de informare și conștientizare a publicului larg cu privire la rolul educației pornind de la una dintre poveștile de succes identificate în timpul colectării informației.
Campania de promovare a rolului educației va fi derulată în perioada 24 iunie - 24 octombrie 2019. Obiectivele campaniei de promovare a rolului educației sunt: (1) realizarea unui afiș al campanie; (2) multiplicarea afișului într-un număr de 25 de exemplare; (3) realizarea a unui număr de 20 de prezentări a personalității alese și a rolului educației unui număr de 600 de elevi din clasele a VII-a și a VIII-a din școlile gimnaziale din Lugoj și împrejurimi; (4) promovarea proiectului în mass-media locală.
Echipa de implementare a proiectului va fi formată din elevii: Bălan Alexia, Bodac Amalia, Bocancea Denisa, Ciocan Lorena, Suciu Rareș, Ianculescu Larisa, Murariu Alexandru, Bărbos Naomi, Ghiocel Andreea, Bârsan Darian, Rusalin David, Turcu Cătălina, Trif Andreea, Stanciu Alexandra, Bârsan Darian, Sîrbu Ioana, Popîrlan Bogdan, Dinu Denis, Hațegan Simina, Popescu Carmen, Țega George, Paraczi Andrada și coordonată de profesorii Ionescu Cristiana și Horațiu Suciu.
Personalitatea aleasă de echipa de proiect în jurul căruia se va construi campania de promovare a importanței educației va fi Iulia Hasdeu - simbol al precocității intelectuale feminine.

Citit 503 ori
Sunteți aici: Home Stiri Concursul național EUROSCOLA - ediția a XII-a (2019-2020)