Imprimă această pagină
Duminică, 19 Mai 2019 03:00

Luna Europei la HasdEU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În luna mai, în cadrul Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj, s-au desfășurat mai multe activități pentru celebrarea Uniuni Europene. Astfel, în 9 mai 2019, a fost realizată o expoziție de afișe cu tema „Ziua Europei”. Afișele au fost realizate de elevii de liceu din clasele de gimnaziu.

În 17 mai 2019, șase elevi din clasa a VI-a au participat la competiția EuroQuiz, un concurs cu întrebări despre Uniunea Europeană organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează, în cadrul inițiativei Campaniile Educaționale pe teme legate de UE. Euro Quiz este un concurs online cu întrebări și răspunsuri despre istoria, prezentul și viitorul Uniunii Europene. Euro Quiz are drept scop încurajarea lucrului în echipă, îmbogățirea cunoștințelor despre Europa și Uniunea Europeană și dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor în rândul elevilor din clasa a VI-a a ciclului gimnazial. Participarea la acest concurs presupune răspunsul rapid și corect la întrebări prestabilite din diverse arii de cultură generală precum istorie, geografie, artă, gastronomie etc.
În cadrul inițiativei Back to School a Comisiei Europene, Vicențiu Vidoni, fost elev al Liceului Teoretic Iulia Hasdeu Lugoj și actual angajat al Comisiei Europene, a revenit în România, la liceul pe care l-a absolvit, și a ținut un work-shop despre funcționarea Uniunii Europene și despre funcționarea instituțiilor europene. La work-shop au participat elevi din clasele a X-a D, a XI-a A și a XI-a E. Pentru această activitate Reprezentanța Comisiei la București a trimis materiale promoționale și broșuri cu informații despre Uniunea Europeană, care au fot distribuite elevilor participanți.
În 18 mai 2019, 12 elevi din clasele a X-a D, a XI-a A și a XI-a E au participat la proiectul „Practică dEmocrația” inițiat de Asociația Expert Forum Bucureşti. Acest proiect de educație civică, desfășurat la Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” din Timișoara a reunit elevi de la Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară din Timișoara, Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau” din Timișoara, Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj, Colegiului Național „Mircea Eliade” din Reșița și a Liceului Tehnologic „Constantin Lucaci” din Bocșa și a avut ca scop informarea tinerilor cu privire la Uniunea Europeană și la institușiile europene, în special cu privire la Parlamentul European.

Citit 445 ori