Proiectului cultural-educațional „Visualising The Past Through Graphic Novels. Prompting Local Involvement For Holocaust Remembrance In Romania” finanțat de Uniunea Europeană prin programul Citizenship, Equality, Rights, Values este implementat de Institutul „Elie Wiesel” cu sprijinul Fundației Freedom House România, în perioada 2022-2024, în zece județe din România (Bihor, Botoșani, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Gorj, Maramureș, Prahova, Sibiu, Timiș). În cadrul acestui proiect a fost creată expoziția de bandă desenată „Imagini din trecut. Holocaustul în România”, expoziție de benzi desenate cu povești de viață ale evreilor și romilor din perioada celui de-al Doilea Război Mondial.
Scenariul benzilor desenate ilustrate de Octav Ungureanu a fost realizat cu implicarea elevilor din județele menționate. La realizarea benzii desenate „Imagini din trecut. Holocaustul din Timiș” au participat și elevii claselor a X-a C, D și E de la Liceul Teoretic “Iulia Hasdeu” din Lugoj.
Joi, 19 septembrie 2024, în Piața Unirii din Timișoara, a fost inaugurată banda desenată „Imagini din trecut. Holocaustul din Timiș”. Evenimentul a fost prefațat de un dialog despre istorii locale desfășurat la sediul Comunității Evreilor din Timișoara. La dialog au participat Ana Bărbulescu, cercetător științific la Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, Luciana Friedmann, președinte al Comunității Evreilor din Timișoara și, în calitate de moderator, regizorul Florin Iepan. La toate aceste evenimente au participat și elevii Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj implicați în activitățile de realizare a benzilor desenate.