HasdEU ropean

În obținerii unei Acreditări Erasmus+ (cod acreditare: 2020-1-RO01-KA120-SCH-095219), elevii și profesorii Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj s-au implicat în anul 2022 în mai multe mobilități în școli și instituții de formare din diverse țări din Uniunea Europeană. După ce în perioada mai-octombrie 2022, elevii de la Hasdeu au participat la mobilități în Franța și Italia și au găzduit elevi din Spania și Franța în școala lor, în luna noiembrie activitățile de învățare prin cooperare cu parteneri europeni au continuat la liceul Lugojean.

În perioada 7-16 noiembrie 2022, 8 elevi de la Instituto di Istruzione Superiore Vittorio Emanuele II – Ruffini din Genova, Italia au fost oaspeții elevilor de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj. Elevii români și italieni au învățat împreună participând la diverse lecții, organizând o competiție de dezbateri și un concurs de talente. Elevii români și italieni au vizitat împreună Alba-Iulia și Timișoara.

În timpul acestei mobilități, elevii de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj au fost preocupați să transmită colegilor italieni informații despre istoria, cultura și civilizația românească. 

În perioada 7-11 noiembrie 2022, trei elevi de la  Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj au reprezentat Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” la mobilitatea desfășurată la Rupprecht-Gymnasium din München (Germania). La acest proiect implementat de școala bavareză cu titlul „Uni.e.s dans la diversité” și având ca limbă de comunicare limba franceză, pe lângă elevii români și germani au participat și elevi din Belgia și Franța. În cadrul acestui proiect dedicat înțelegerii diversității, elevii de la Hasdeu și-au dezvoltat capacitățile de comunicare în limba franceză și competențele civice. Elevii implicați în această mobilitate au vizitat și numeroase expoziții artistice și au participat la o excursie la  Castelul Neuschwanstein.

Între 14 și 18 noiembrie 2022, 10 elevi de la HasdEu au participat la o mobilitate în Spania la IES Federica Montseny din Burjassot. Elevii români și spanioli au participat împreună la diverse lecții, dar și la numeroase activități practice. Astfel, elevii români au luat parte la un curs de navigație, la un curs de dans spaniol și la un workshop de preparat Paellas. De asemenea, elevii de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” au vizitat orașul Valencia și impresionantul „City of Arts and Science” („Orașul artelor și științei) din Valencia. Implicându-se aceste activități, elevii de la HasdEU și-au dezvoltat capacitățile de comunicare în limba engleză și au învățat despre cultura și civilizația spaniolă.

           În aceiași perioadă (14 și 18 noiembrie 2022), șapte elevi de la Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj au participat la o mobilitate Erasmus+ la Istituto di Istruzione Superiore Merloni Miliani din Fabriano (Ancona, Italia). Alături de colegii italieni, elevii români și-au dezvoltat competențele civice și de comunicare în limba engleză participând la diverse activități de învățare din liceul gazdă. Alături de colegii italieni, elevii români au vizitat diverse instituții culturale din Fabriano, orașele Perugia și Gubbio, dar și impresionatele peșteri Frasassi din Genga.

Implicându-se în aceste mobilități, elevii de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” au reușit să-și dezvolte abilitățile de comunicare în limba engleză și franceză, capacitatea de a lucra în grupuri diverse, competențele civice, precum și cunoștințele despre cultura și civilizația europeană.

Cele mai recente stiri

 • Mobilitate Erasmus+ in octombrie

  Mobilitate Erasmus+ in octombrie

 • Rezultate la bacalureat

  Rezultate la bacalureat

  La sesiunea august 2023 a Examenului de Bacalaureat s-au înscris 34 elevi absolvenți ai Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj. La probele propriu-zise s-au prezentat 31 de elevi, dintre care 23 din absolvenți din anul 2023 și 8 din promoțiile anterioare. Examenul de bacalaureat a fost promovat de 12 elevi, 9 din promoția 2023 și…

 • Absolvenți care ne fac mândri

  Absolvenți care ne fac mândri

  Amalia Bodac, absolventă a Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj, a participat, alături de alți 18 studenți din Europa, la programul „Study of the U.S. Institutes for Student Leaders from Europe” în perioada 20 iunie-26 iulie 2023. Activitățile din cadrul SUSI s-au desfășurat în Washington, D.C., Philadelphia și la Arizona State University (Pheonix, Arizona). Programul „Study of the…

 • Rezultate finale la examenul de bacalaureat

  Rezultate finale la examenul de bacalaureat

  Procentul celor promovați la bacalaureat crește după anunțarea rezultatelor finale. În urma contestaților, încă 8 elevi dintre absolvenții Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj au obținut medie de trecere și au promovat examenul de bacalaureat. Procentul de promovabilitate la Examenul de Bacalaureat, pentru absolvenții din promoția 2023 a ajuns la 81,25%. Felicitări!

 • Rezultate excelente la bac (+ o medie de 10)

  Rezultate excelente la bac (+ o medie de 10)

  Pentru că muncim din greu… Elevii și profesorii Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj muncesc din greu și, din acest motiv, au rezultate bune la examenul de bacalaureat. Aceste rezultate asigură absolvenților noștri accesul la universități de top din România și din străinătate și, mai apoi, cariere confortabile. La Examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2023,…

 • Rezultate excelente la Evaluarea Națională             

  Rezultate excelente la Evaluarea Națională             

  Miercuri, 28 iunie 2023, s-au afișat rezultatele la Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a. Din cei 58 de elevi de la Hasdeu care au participat la acest examen, 55 au promovat. Cea mai mare notă, înainte de contestații, a fost obținută de elevul Bogdan Ivanciu-Stroia din clasa a VIII-a A (9.55).

 • HasdEU la Tinerii dezbat 

  HasdEU la Tinerii dezbat 

  Sâmbătă, 10 iunie 2023, la Timișoara, s-a desfășurat faza județeană a Olimpiadei naționale de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat”. La această competiție, la secțiunea începători, echipa Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj, formată din elevele Carmina Crăciun, Anita Micșa și Ana-Maria Savu, a obtinut premiul al III-lea. Același premiu la obținut și echipa Hasdeului de la…

 • Ceremonie pentru elevii claselor a VIII-a

  Ceremonie pentru elevii claselor a VIII-a

  În data de 8 iunie 2023, la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj s-a desfășurat o scurtă festivitate de celebrare a încheierii cursurilor pentru elevii claselor a VIII-a. Succes, dragi elevi!

 • Erasmus+ Varsovia – Lugoj

  Erasmus+ Varsovia – Lugoj

  Poluni Luni, 22 mai 2023, 10 elevi de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj și-au început mobilitatea Erasmus+ la XXXVIII Liceum Ogólnokształcące im. Stanisława Kostki Potockiego w Zespole Szkół nr. 79 din Varșovia (Polonia). Ziua a început cu prezentarea și vizitarea școlii gazdă și a continuat cu o lecție la care elevii din România au…

 • Proiectul Casa Eco

  Proiectul Casa Eco

  În cadrul Proiectul de educație ecologică „Casa Eco”, elevii claselor a X-a și a IX-a de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj, coordonați de doamna profesor Codruța Jivulescu, au realizat machete care să scoată în evidență importanța utilizării energiilor alternative (energia solară sau eoliană) pentru obținerea proprie a energiei electrice și termice. Acest proiect…

 • Târgul liceelor – 2023

  Târgul liceelor – 2023

  Vineri, 19 mai 2023, elevii Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj au fost prezenți cu un stand minunat la Târgul liceelor, eveniment organizat anual pentru viitori absolvenți ai clasei a VIII-a.

 • Premii la Concursul „Memoria Holocaustului”

  Premii la Concursul „Memoria Holocaustului”

  Joi, 18 mai 2023, s-a desfășurat la Timișoara etapa județeană a Concursului „Memoria Holocaustului”. La acest concurs, la etapa județeană, elevii clasei a XI-a D de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj au obținut mai multe premii. Astfel, Sara Usciuc a obținut premiul I, Patrick Spitzer premiul al II-lea, Alexandra Ichim premiul al III-lea,…