Erasmus+ Lugoj – Tenerife

Show must go on

Luni, 8 mai 2023, la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj a început mobilitatea Erasmus+ a elevilor de la IES Sabino Berthelot din Ravelo (El Sauzal, Tenerife, Spania). Șase elevi și doi profesori din Spania și-au început activitățile de învățare la Lugoj, alături de elevii și profesorii români cu exerciții de inter cunoaștere, în timpul cărora elevii implicați și-au dezvoltat competențele de comunicare în limba engleză. După ce au lucrat pe grupe, dezvoltându-și spiritul de echipă, elevii din Spania au învățat câteva cuvinte în limba română de la colegii din România. După amiaza, elevii din Spania au vizitat Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă din Lugoj și câteva lăcașuri de cult importante din oraș.

 Ziua Europei      

Marți, 9 mai 2023, la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu”, Ziua Europei a fost celebrată printr-o gamă diversă de activități derulate de elevii români alături de cei 6 elevii spanioli de la IES Sabino Berthelot din Ravelo (El Sauzal, Tenerife, Spania) aflați într-o mobilitate Erasmus+ la Lugoj. 

În prima parte a zilei, elevii implicați în mobilitate au participat la lecții de engleză, geografie și istorie, toate având ca temă Uniunea Europeană. 

La ora zece, elevii și profesorii spanioli au vizitat Primăria Municipiului Lugoj, iar la ora 12 au învățat să danseze dansuri tradiționale ucrainene și române.     După amiaza, elevii implicați în proiect s-au implicat diverse jocuri și au realizat o instalație care să redea steagul Uniunii Europene. 

#EuropeDay

Timișoara, love of my life

Miercuri, 10 mai 2023, elevii de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu”, împreună cu cei 6 elevi de la IES Sabino Berthelot din Ravelo (El Sauzal, Tenerife, Spania) aflați într-o mobilitate Erasmus+ la Lugoj, au vizitat Timișoara, capitala culturală europeană în anul 2023. Grupul româno-spaniol a vizitat Muzeul Satului Bănățean, Catedrala Ortodoxă, Piața Victoriei, Piața Unirii, Domul Catolic și Muzeul de Artă în Timișoara. Participând la aceste activități, elevii au învățat despre cultura și civilizația românească și și-au dezvoltat competențele de lucru în echipă și competențele de comunicare în engleză.

Joi e întotdeauna soare

Joi, 11 mai 2023, cei 6 elevi de la IES Sabino Berthelot din Ravelo (El Sauzal, Tenerife, Spania) aflați într-o mobilitate Erasmus+ la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu”, Lugoj, au vizitat Alba-Iulia împreună cu colegii din Lugoj. În cetatea unirii, elevii implicați în proiect au învățat despre istoria României, vizitând Principia, Catedrala Catolică și Catedrala Ortodoxă, muzele din oraș, precum și fortificația Cetății Alba Carolina. Ziua s-a încheiat cu o vizită la Castelul Huniazilor din Hunedoara.

Vinerea concluziilor


Vineri, 11 mai 2023, a fost ziua evaluării pentru elevii români și spanioli implicați într-o mobilitate Erasmus+ la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj. Dimineața, cei 6 elevi de la IES Sabino Berthelot din Ravelo (El Sauzal, Tenerife, Spania) au participat la ore de fizică, informatică-robotică, educație fizică și educație artistică. După amiaza a fost dedicată unor activități de evaluare în cadrul cărora participanții și-au descris experiențele avute în timpul activităților. La final, participanții au primit diplome de participare și obiecte cu sigla proiectului.

Cele mai recente stiri

 • Mobilitate Erasmus+ in octombrie

  Mobilitate Erasmus+ in octombrie

 • Rezultate la bacalureat

  Rezultate la bacalureat

  La sesiunea august 2023 a Examenului de Bacalaureat s-au înscris 34 elevi absolvenți ai Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj. La probele propriu-zise s-au prezentat 31 de elevi, dintre care 23 din absolvenți din anul 2023 și 8 din promoțiile anterioare. Examenul de bacalaureat a fost promovat de 12 elevi, 9 din promoția 2023 și…

 • Absolvenți care ne fac mândri

  Absolvenți care ne fac mândri

  Amalia Bodac, absolventă a Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj, a participat, alături de alți 18 studenți din Europa, la programul „Study of the U.S. Institutes for Student Leaders from Europe” în perioada 20 iunie-26 iulie 2023. Activitățile din cadrul SUSI s-au desfășurat în Washington, D.C., Philadelphia și la Arizona State University (Pheonix, Arizona). Programul „Study of the…

 • Rezultate finale la examenul de bacalaureat

  Rezultate finale la examenul de bacalaureat

  Procentul celor promovați la bacalaureat crește după anunțarea rezultatelor finale. În urma contestaților, încă 8 elevi dintre absolvenții Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj au obținut medie de trecere și au promovat examenul de bacalaureat. Procentul de promovabilitate la Examenul de Bacalaureat, pentru absolvenții din promoția 2023 a ajuns la 81,25%. Felicitări!

 • Rezultate excelente la bac (+ o medie de 10)

  Rezultate excelente la bac (+ o medie de 10)

  Pentru că muncim din greu… Elevii și profesorii Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj muncesc din greu și, din acest motiv, au rezultate bune la examenul de bacalaureat. Aceste rezultate asigură absolvenților noștri accesul la universități de top din România și din străinătate și, mai apoi, cariere confortabile. La Examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2023,…

 • Rezultate excelente la Evaluarea Națională             

  Rezultate excelente la Evaluarea Națională             

  Miercuri, 28 iunie 2023, s-au afișat rezultatele la Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a. Din cei 58 de elevi de la Hasdeu care au participat la acest examen, 55 au promovat. Cea mai mare notă, înainte de contestații, a fost obținută de elevul Bogdan Ivanciu-Stroia din clasa a VIII-a A (9.55).

 • HasdEU la Tinerii dezbat 

  HasdEU la Tinerii dezbat 

  Sâmbătă, 10 iunie 2023, la Timișoara, s-a desfășurat faza județeană a Olimpiadei naționale de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat”. La această competiție, la secțiunea începători, echipa Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj, formată din elevele Carmina Crăciun, Anita Micșa și Ana-Maria Savu, a obtinut premiul al III-lea. Același premiu la obținut și echipa Hasdeului de la…

 • Ceremonie pentru elevii claselor a VIII-a

  Ceremonie pentru elevii claselor a VIII-a

  În data de 8 iunie 2023, la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj s-a desfășurat o scurtă festivitate de celebrare a încheierii cursurilor pentru elevii claselor a VIII-a. Succes, dragi elevi!

 • Erasmus+ Varsovia – Lugoj

  Erasmus+ Varsovia – Lugoj

  Poluni Luni, 22 mai 2023, 10 elevi de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj și-au început mobilitatea Erasmus+ la XXXVIII Liceum Ogólnokształcące im. Stanisława Kostki Potockiego w Zespole Szkół nr. 79 din Varșovia (Polonia). Ziua a început cu prezentarea și vizitarea școlii gazdă și a continuat cu o lecție la care elevii din România au…

 • Proiectul Casa Eco

  Proiectul Casa Eco

  În cadrul Proiectul de educație ecologică „Casa Eco”, elevii claselor a X-a și a IX-a de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj, coordonați de doamna profesor Codruța Jivulescu, au realizat machete care să scoată în evidență importanța utilizării energiilor alternative (energia solară sau eoliană) pentru obținerea proprie a energiei electrice și termice. Acest proiect…

 • Târgul liceelor – 2023

  Târgul liceelor – 2023

  Vineri, 19 mai 2023, elevii Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj au fost prezenți cu un stand minunat la Târgul liceelor, eveniment organizat anual pentru viitori absolvenți ai clasei a VIII-a.

 • Premii la Concursul „Memoria Holocaustului”

  Premii la Concursul „Memoria Holocaustului”

  Joi, 18 mai 2023, s-a desfășurat la Timișoara etapa județeană a Concursului „Memoria Holocaustului”. La acest concurs, la etapa județeană, elevii clasei a XI-a D de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj au obținut mai multe premii. Astfel, Sara Usciuc a obținut premiul I, Patrick Spitzer premiul al II-lea, Alexandra Ichim premiul al III-lea,…