Erasmus+ in Burjassot (update)

Viva España!

Vineri, 18 noiembrie 2022, în ultima zi a mobilității elevilor de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj la IES Federica Montseny din Burjassot aceștia au participat la lecții de engleză și valenciană (dialectul vorbit în zona Valenciei) și au descoperit particularitățile culinare spaniole la un workshop la care au preparat Paella. Participând la aceste activități, elevii de la HasdEU și-au dezvoltat capacitățile de comunicare în limba engleză și au învățat despre cultura și civilizația spaniolă. În a doua parte a zile s-au desfășurat activități dedicate evaluării mobilității.

Învățând împreună 

 Joi, 17 noiembrie 2022, în a patra zi a mobilității Erasmus+ la care participă elevii Liceului Teoretic “Iulia Hasdeu” Lugoj în Spania, aceștia au asistat la diferite ore alături de elevii şcolii IES Federica Montseny din Burjassot. De-a lungul dimineții, elevii spanioli și români au învățat împreună engleză, fizică, spaniolă şi matematică.

După amiaza, elevii spanioli i-au învățat pe elevii români să danseze dansuri tradiționale spaniole din zona Valenciei.

Science Day in Valencia

Miercuri, 16 noiembrie 2022, elevii de la HasdEU implicați în mobilitatea Erasmus+ din Spania au vizitat “City of Arts and Science”, împreună cu colegii lor spanioli de la şcoala IES Federica Montseny din Burjassot. 

În acest centru expozițional elevii romani și spanioli au vazut diferite expoziții, modele şi machete cum ar fi pendulul lui Foucault, structura ADN, premiile Nobel pentru astronomie şi biologie. 

În timpul vizitei, elevii implicați au participat la un workshop având ca temă electricitatea şi magnetismul, iar mai apoi au vizionat un film documentar despre descoperirile lui Charles Darwin în planetariul Hemisphere.

Navigând în Marea Mediterană

Marți, 15 noiembrie 2022, cei zece elevi ai Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj implicați în mobilitatea IES Federica Montseny din Burjassot (Spania) au participat la un curs de navigație la Escola Municipal de Vela din Valencia. După amiaza, elevii români și spanioli au participat la diverse activități sportive desfășurate pe plaja Mării Mediterane.

Fue un dia maravilloso!

Sunny days

Luni, 14 noiembrie 2022, a fost prima zi a mobilității unui număr de zece elevi ai Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj la IES Federica Montseny din Burjassot (Spania). În prima zi a acestei mobilități, elevii au vizitat şcoala parteneră și au participat la mai multe ore (biologie, ştiințe, economie, muzică). Tot în această zi, elevii din Lugoj au vizitat Primăria din Burjassot, unde au fost întâmpinați de către primar şi consilierii locali. În a doua parte a zilei, elevii români și partenerii lor spaniolii, au fost împărțiți pe echipe mixte și s-au implicat într-un joc care a avut ca scop descoperirea a 12 obiective istorice și culturale din Valencia.

Cele mai recente stiri

 • Mobilitate Erasmus+ in octombrie

  Mobilitate Erasmus+ in octombrie

 • Rezultate la bacalureat

  Rezultate la bacalureat

  La sesiunea august 2023 a Examenului de Bacalaureat s-au înscris 34 elevi absolvenți ai Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj. La probele propriu-zise s-au prezentat 31 de elevi, dintre care 23 din absolvenți din anul 2023 și 8 din promoțiile anterioare. Examenul de bacalaureat a fost promovat de 12 elevi, 9 din promoția 2023 și…

 • Absolvenți care ne fac mândri

  Absolvenți care ne fac mândri

  Amalia Bodac, absolventă a Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj, a participat, alături de alți 18 studenți din Europa, la programul „Study of the U.S. Institutes for Student Leaders from Europe” în perioada 20 iunie-26 iulie 2023. Activitățile din cadrul SUSI s-au desfășurat în Washington, D.C., Philadelphia și la Arizona State University (Pheonix, Arizona). Programul „Study of the…

 • Rezultate finale la examenul de bacalaureat

  Rezultate finale la examenul de bacalaureat

  Procentul celor promovați la bacalaureat crește după anunțarea rezultatelor finale. În urma contestaților, încă 8 elevi dintre absolvenții Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj au obținut medie de trecere și au promovat examenul de bacalaureat. Procentul de promovabilitate la Examenul de Bacalaureat, pentru absolvenții din promoția 2023 a ajuns la 81,25%. Felicitări!

 • Rezultate excelente la bac (+ o medie de 10)

  Rezultate excelente la bac (+ o medie de 10)

  Pentru că muncim din greu… Elevii și profesorii Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj muncesc din greu și, din acest motiv, au rezultate bune la examenul de bacalaureat. Aceste rezultate asigură absolvenților noștri accesul la universități de top din România și din străinătate și, mai apoi, cariere confortabile. La Examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2023,…

 • Rezultate excelente la Evaluarea Națională             

  Rezultate excelente la Evaluarea Națională             

  Miercuri, 28 iunie 2023, s-au afișat rezultatele la Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a. Din cei 58 de elevi de la Hasdeu care au participat la acest examen, 55 au promovat. Cea mai mare notă, înainte de contestații, a fost obținută de elevul Bogdan Ivanciu-Stroia din clasa a VIII-a A (9.55).

 • HasdEU la Tinerii dezbat 

  HasdEU la Tinerii dezbat 

  Sâmbătă, 10 iunie 2023, la Timișoara, s-a desfășurat faza județeană a Olimpiadei naționale de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat”. La această competiție, la secțiunea începători, echipa Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj, formată din elevele Carmina Crăciun, Anita Micșa și Ana-Maria Savu, a obtinut premiul al III-lea. Același premiu la obținut și echipa Hasdeului de la…

 • Ceremonie pentru elevii claselor a VIII-a

  Ceremonie pentru elevii claselor a VIII-a

  În data de 8 iunie 2023, la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj s-a desfășurat o scurtă festivitate de celebrare a încheierii cursurilor pentru elevii claselor a VIII-a. Succes, dragi elevi!

 • Erasmus+ Varsovia – Lugoj

  Erasmus+ Varsovia – Lugoj

  Poluni Luni, 22 mai 2023, 10 elevi de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj și-au început mobilitatea Erasmus+ la XXXVIII Liceum Ogólnokształcące im. Stanisława Kostki Potockiego w Zespole Szkół nr. 79 din Varșovia (Polonia). Ziua a început cu prezentarea și vizitarea școlii gazdă și a continuat cu o lecție la care elevii din România au…

 • Proiectul Casa Eco

  Proiectul Casa Eco

  În cadrul Proiectul de educație ecologică „Casa Eco”, elevii claselor a X-a și a IX-a de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj, coordonați de doamna profesor Codruța Jivulescu, au realizat machete care să scoată în evidență importanța utilizării energiilor alternative (energia solară sau eoliană) pentru obținerea proprie a energiei electrice și termice. Acest proiect…

 • Târgul liceelor – 2023

  Târgul liceelor – 2023

  Vineri, 19 mai 2023, elevii Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj au fost prezenți cu un stand minunat la Târgul liceelor, eveniment organizat anual pentru viitori absolvenți ai clasei a VIII-a.

 • Premii la Concursul „Memoria Holocaustului”

  Premii la Concursul „Memoria Holocaustului”

  Joi, 18 mai 2023, s-a desfășurat la Timișoara etapa județeană a Concursului „Memoria Holocaustului”. La acest concurs, la etapa județeană, elevii clasei a XI-a D de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj au obținut mai multe premii. Astfel, Sara Usciuc a obținut premiul I, Patrick Spitzer premiul al II-lea, Alexandra Ichim premiul al III-lea,…