În 1919 în Banat se introduce administraţia română. Din luna septembrie 1919 actele sunt scrise în limba română, primul director fiind profesorul Ioan Caba. Primul act semnat de noul director datează din 8.10.1919. Şcoala se numeşte ,,Şcoala civilă comunală de fete, cu ajutor de stat”. Este sub conducerea directă a Consiliului dirigent pentru Transilvania, Banat şi ţinuturile Dobrogene şi a Instrucţiunii Publice cu sediul la Sibiu, de unde se primesc şi se trimit adresele oficiale. Deşi şcoala avea caracter de ,,şcoală comunală”, corpul didactic-directorul şi cele şase profesoare – este primit ca personal al statului, cu toate retribuţiile de la stat. Prin ordinul prefectului judeţului Caraş-Severin, corpul didactic de la această şcoală, în ziua de 30.06.1919, a depus jurământul faţă de statul român.
Din anul şcolar 1920-1921 a funcţionat numai cu secţia de română, 9 clase curs de zi şi 14 clase particulare, deoarece secţia maghiară a fost transferată la ”Şcoala civilă germană de băieţi”.
Din actele şcolii reiese că instituţia se numeşte ”Şcoala Civilă de Stat” sau ”Şcoala medie civilă de stat” cu 4 clase (I-II-III-IV) fără internat, de pe strada Principele Carol nr.13 –cu drept de publicitate de la înfiinţarea sa (1903).
Pe lângă Şcoala de stat de fete, Ministerul Învăţământului a dispus să se înfiinţeze cursurile profesionale de ţesătorie şi croitorie, pentru un an